Info toitlustajale

2025. aastal on Viljandi pärimusmuusika festivali passialal asuv toiduala mõnevõrra väiksem kui varasematel aastatel. Oleme suurendanud festivali tasuta sissepääsuga ala passialast väljaspool ning pool Mõisapargi toidualast ning Vabaduse plats moodustavad tuleval festivalil ühtse terviku nimega "Pärimus-ja toiduala". 

Festivali põhialale Viljandi lossimägedes pääseb sarnaselt eelmisele aastale vaid festivalipassi või päevapassiga. Pärimus-ja toiduala täidavad toitlustajad, töötoad, külapillimehed ja esitlused ning sellele alale pääseb külastaja tasuta.

Sarnaselt eelmise aastaga täitub ka eelmisel aastal populaarsust kogunud festivali Vanalinna-ala Lossi tänaval. Vanalinna-alale otsime kauplema toitlustajaid, toiduga kauplejaid, Eesti disainereid ja rahvusliku käsitööga kauplejaid.
Avame linna-alale kauplejaks registreerimise vormi veebruarikuus.

Kauplejaks registreerimise vorm on avatud 31.01 - 31.03.2025.

Soovime festivali külastajatele ja esinejatele pakkuda kvaliteetset ja mitmekülgset toiduvalikut ning puhast toitu. Seetõttu on ka tänavu kehtestatud kriteeriumid ja nõuded, mille alusel valime välja festivali toitlustajad.

Viljandi pärimusmuusika festivali korraldajatele on südamelähedane jätkusuutlikkus ja keskkonnasõbralikkus. Kutsume teiste koostööpartnerite hulgas ka toitlustajaid meiega kaasa mõtlema ning meie keskkonnasäästlike püüdlusi oma tegudes toetama.

KVALIFITSEERUMISNÕUDED

  • Korrektselt täidetud ja õigeaegselt esitatud registreerimisvorm;
  • Toitlustusteenust pakkuv ettevõte peab omama selleks kõiki vajalikke lube ja sertifikaate;
  • Toitlustusteenust pakkuv ettevõte ja/või tema töötaja(d) ei tohi olla varasemalt rikkunud Viljandi pärimusmuusika festivaliga ja festivali partneritega sõlmitud lepinguid ning kokkuleppeid;
  • Ettevõttel ei tohi olla maksuvõlga.

VALIKU KRITEERIUMID

  • Menüü isikupärasus ja terviklikkus; 
  • Vegan ja taimsed valikud menüüs (minimaalselt üks pearoa vääriline valik);
  • Menüü tervislikkus;
  • Kodumaise / kohaliku (Viljandimaa ja Lõuna-Eesti) värske tooraine kasutamine;
  • Mahedalt kasvatatud tooraine kasutamine, sh õiglase kaubanduse kohvi, tee ja suhkru kasutamine;
  • Väiksema portsjoni võimaluse pakkumine (tavahinnast soodsamalt) ehk n-ö laste portsjon;
  • Toitlustuskoha üldine ilme ja kujundus;
  • Teenindajate ja abipersonali orienteeruv arv;
  • Varasem kogemus antud toitlustajaga;
  • Toitlustaja panustab oma tegevusega jätkusuutliku festivali püüdlustesse, järgides festivali poolt ette antud nõuded (korduskasutusnõud, jäätmete liigiti kogumine jne) ning on valmis igakülgseks koostööks korraldajate ja nende partneritega.

OLULINE INFO

  • Kaubaautode liikumine festivali alal toimub ajavahemikus kl 04:30 kuni 13:00 ning festivali korraldaja poolt väljastatud lubade alusel. Muul ajal toimub varustamine laadimisalalt ning sealt kauba edasitoimetamine käsikärudega. Pühapäeva õhtul toimub toitlustajate lahkumine festivali alalt alles pärast külastajate lahkumist.
  • Kuna festivali territooriumil on elektrivarustuse võimalused piiratud, siis tagab korraldaja igale toitlustajale elektrit arvestades olemasolevaid võimsusi. Soovi korral on võimalik elektrit osta, kui selleks jagub limiiti.
  • Soovitame kõigil toitlustajatel hoolikalt läbi lugeda korraldajaga sõlmitav leping. Lepingu rikkumine toitlustaja poolt annab korraldajale õiguse toitlustaja koheselt territooriumilt kõrvaldada ja/või rakendada kuni 1500 euro suurune leppetrahv. Lepingu täitmise, kontrollimise ning rikkumiste fikseerimise õigus on selleks spetsiaalselt määratud korraldaja esindajatel.
2025. aastal on festivali ametlikud partnerid:
  1. Õlle- ja siidritoodete müügil Põhjala Pruulikoda (Põhjala Brewing AS);
  2. Muude alkohoolsete jookide müügil Moe Distillery (Moe OÜ);
  3. Jäätise müügil Premia Tallinna Külmhoone AS;
  4. Korduskastusnõude rendil Ringo Eco OÜ
KAUPLEMISE ÜLDREEGLID
REGISTREERIMISVORM

Lisainfo:
Kätrin Hanschmidt
+372 5814 7783
plats@folk.ee